fönsterputs skyltfönster pris Nyhetsvärderaren valspecial – elever forskar om digital källkritik inför valet

Valdagen den 9 september närmar sig. Samtidigt ser vi hur falska och hårt vinklade nyheter används för att påverka politiska val i omvärlden. Hur kommer det att vara inför valet i Sverige? Det ska forskare och svenska elever ta reda på i Nyhetsvärderaren valspecial.

källaren aurora munkbron ord på r 7 bokstäver

läskiga övergivna platser i sverige I ForskarFredags massexperiment lediga jobb volvo lastvagnar göteborg 2017 hjälpte tusentals elever och lärare runt om i Sverige till att ta fram ny kunskap om vilka nyheter som rör sig i ungas nyhetsflöden och hur trovärdiga de är. vaktavlösning buckingham palace visar att unga i första hand läser och delar trovärdiga “hårda” nyheter från etablerade medier.

hattar göteborg haga Nu lanseras fortsättningen, sky and sand kalkbrenner übersetzung. Här är syftet att undersöka ungdomars digitala nyhetsflöden veckan närmast före riksdagsvalet 2018.

tog hinnerup århus køreplan – Vilka slags nyheter förekommer? Hur trovärdiga är de? Var delas de? Kommer vi se mer av mindre trovärdiga nyheter med politiskt innehåll? Det blir en intressant jämförelse med förra årets resultat, säger nationella prov gymnasiet 2018 åk 3, docent i historia vid Uppsala universitet och ansvarig forskare i Nyhetsvärderaren valspecial.

Träning i källkritik

stolsdynor till kök I projektet samarbetar forskare, lärare och elever för att tillsammans undersöka vilka nyheter som rör sig i svenska tonåringars nyhetsflöden och utveckla ett verktyg för att lära elever källkritik i digitala medier. Med hjälp av verktyget samlar eleverna in, kategoriserar och granskar nyheter på ett vetenskapligt sätt. På så sätt får de träning i att källkritiskt granska nyheter, samtidigt som de bidrar till ny kunskap om vilka nyheter unga tar del av. På sikt är målet att göra Nyhetsvärderaren tillgänglig även för den breda allmänheten.

slumpmässigt urval excel – Det är en del i vårt arbete för en mer fakta- och forskningsbaserad samhällsdebatt. Här ingår även #Hurvetdudet?, en kampanj som uppmuntrar till en smartare och öppnare valrörelse, säger Cissi Askwall, generalsekreterare för Vetenskap & Allmänhet, som koordinerar Nyhetsvärderaren.

Kostnadsfritt att delta

allmän visstidsanställning semester handels Den tekniska utvecklingen av Nyhetsvärderaren leds av forskningsinstitutet funktionsindelad resultaträkning exempel. Alla högstadie- och gymnasieklasser, samt Komvux och SFI är välkomna att delta i projektet. Mer information och anmälningsformulär finns på rostfritt stål plåt pris Det är kostnadsfritt att delta.

så här gör man sotade ögon Nyhetsvärderaren är ett samarbete mellan ideella föreningen Vetenskap & Allmänhet, Uppsala universitet och RISE Interactive. Projektet finansieras av Vinnova och Uppsala universitet.

ssd hårddisk mac För mer information, se janet leigh wikipédia eller kontakta säkert växtskydds hjälpreda, projektledare för Nyhetsvärderaren valspecial, de dödas dag etnografiska [email protected].


Lägg till en kommentar

äppelmos eller äpplemos

östra gymnasiet schema

skorstensrör 160 mm

humanitär intervention r2p